Elenia Lämpö Oy

Kehittyvän kaukolämpöverkon lähtökohtina turvallisuus ja toimintavarmuus

Labkotecin laitteistot mahdollistavat Visamäen lämpökeskuksen reaaliaikaisen valvonnan. Käyttöinsinööri Jaakko Koivunen Elenia Lämpö Oy:stä korostaa riskienhallinnan merkitystä ympäristön suojelemisessa.

Vuonna 2016 uudistettu Elenia Lämpö Oy:n Hämeenlinnan Visamäen lämpökeskus tarjoaa turvallista ja energiatehokasta kaukolämpöä voimakkaasti kasvavan kampus- ja asuinalueen tarpeisiin. Labkotecin ratkaisut mahdollistavat pohjavesialueen välittömässä läheisyydessä sijaitsevan laitoksen luotettavan ja tehokkaan valvonnan. 

Hämeenlinnan kaukolämpöverkko on eräs Suomen vanhimpia – osa verkosta on rakennettu jo 1960-luvulla. Verkoston kunnossapidon ohella Elenia Lämmöllä investoidaan voimakkaasti nykyaikaiseen teknologiaan, turvallisuuteen ja toimintaan ympäristön hyväksi. Esimerkki tästä on Hämeenlinnan Visamäen lämpökeskus, jossa Labkotecin laitteistot valvovat sekä öljysäiliön pinnankorkeutta että mahdollisia vuotoja yksikön sisällä ja säiliössä. 

”Läheisten vesistöjen ja pohjavesialueen takia lämpökeskuksen vuodonvalvontaan on suhtauduttava erityisellä vakavuudella, joten valitsimme laadustaan tunnetun Labkotecin ratkaisut. Merkki on meille tuttu jo vuosikymmenten takaa, vanhimmat ja yhä käytössä olevat Labkotecin laitteemme on otettu käyttöön 80-luvulla”, kertoo Elenia Lämpö Oy:n käyttöinsinööri Jaakko Koivunen.

Elenia Lämpö Oy

  • Osa Elenia-konsernia, verkostot Hämeessä, Keski-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Heinolassa 
  • Tuottaa kaukolämpöä ja sähköä sekä myy ja jakelee kaukolämpöä ja maakaasua  
  • Vanajan voimalaitos on noin 70 prosentin osuudella maamme edelläkävijä uusiutuvan polttoaineen käytössä 
  • Yhtiö on on investoinut Hämeen alueella yli 40 miljoonaa euroa ympäristöystävällisiin ratkaisuihin  
  • Liikevaihto 2015 noin 71 miljoonaa euroa  
  • Henkilöstö noin 90 
  • Lue lisää: www.elenia.fi  

Varmaa yhteistyötä 

Visamäen lämpökeskuksen nykyaikaistamisen myötä käyttöönotettujen Labkotecin SET-2000 ja SET/OELO2 -vuodonvalvontalaitteiden sekä POP-22 EXI –pinnanmittausjärjestelmän ansiosta valvomon tilanne on aina reaaliaikaisesti tiedossa. Tähän asti hälytyksiä on tullut ainoastaan kondenssivesistä, mikä kertoo paljon laitteiden tarkkuudesta. Öljysäiliön sähköisen pinnanvalvonnan avulla polttoöljyä osataan tilata juuri oikeaan aikaan, mistä on apua erityisesti talvisin kun toimitusajat ovat pidempiä.

”Teimme itse sähköjen vedon ja valvontalaitteistojen asennukset, jonka jälkeen Labkotecin väki hoiti käyttöönoton muutamassa tunnissa. Saimme heiltä perusteellisen koulutuksen, dokumentoinnin ja käyttöönottopöytäkirjat. Labkotecin tuotteet toimivat erinomaisesti ja lisäksi Labkotecin asiakaspalvelu on kiitettävää. He tarjoavat nopeaa, joustavaa ja ennen kaikkea ammattitaitoista palvelua myös käyttöönoton jälkeen ja koko elinkaaren ajan. Suosittelen heitä varauksetta”, Jaakko sanoo.

Labkotecin ja Elenia Lämpö Oy:n hyvä yhteistyö jatkuu kaukolämpöverkostojen automaatioastetta ja turvallisuutta kehittäen.

”Hämeessä meillä on yhteensä 16 polttoöljykäyttöistä lämpökeskusta, joita tullaan uudistamaan niin vuodonvalvonnan kuin pinnanmittauksen osalta. Labkotecilta tilatessani tiedän, että hommat hoituvat”, Jaakko toteaa.

”Labkotecin tuotteet toimivat erinomaisesti ja lisäksi Labkotecin asiakaspalvelu on kiitettävää. He tarjoavat nopeaa, joustavaa ja ennen kaikkea ammattitaitoista palvelua myös käyttöönoton jälkeen ja koko elinkaaren ajan. Suosittelen heitä varauksetta.”