Helen Oy

Helsingin kaukolämpöverkon valvonta on entistä tehokkaampaa

“Järjestelmän asennukset, käyttöönotto ja ylläpito ovat sujuneet hyvin. Labkotecin väki on ammattitaitoista ja haasteet on pystytty yhdessä ratkaisemaan. Luvatuista asioista on pidetty kiinni.”

Tutkitusti maailman parasta kaupunkienergiaa tuottavan Helen Oy:n kaukolämpöverkkoa valvotaan Labkotec Oy:n ratkaisuilla. LabkoNet®-etävalvontajärjestelmän ansiosta reaaliajassa saatavat kaivojen hälytykset paikallistetaan kätevästi karttanäkymältä, vältytään tarkastuskäynneiltä ja ehkäistään kalliita laitteistovahinkoja, kertoo Helenin kunnossapidon asiantuntija Markku Åkerlund.

Vedenpitävää hyötyä

Valvontalaitteiston asennukset aloitettiin vuonna 2012, ja järjestelmää on laajennettu jatkuvasti. Tiedonsiirtolaitteet sijaitsevat pääosin sähköistetyissä kaukolämpö- ja jäähdytyskaivoissa, joissa seurataan pinnankorkeutta ja lämpötilaa, sekä osassa tunneleiden perusvesipumppaamoista pumppujen moottorihäiriöitä.

“Säännöllisiin tarkistuksiin kulutetut resurssit voidaan nyt kohdentaa toisaalle. Paikan päälle mennään enää hälytystilanteessa ja vuosihuollon yhteydessä. Kun kohteissa on aiemmin käyty vuosittain jopa 12 kertaa, ja nyt parhaassa tapauksessa vain kerran, säästöt yli sadan kaivon ja 40 asentajan tapauksessa ovat merkittävät. Valvontajärjestelmä suojaa myös kaivojen kymmenien tuhansien eurojen arvoisia toimilaitteita.”

Asiakasta kuunnellen 

“Järjestelmän asennukset, käyttöönotto jaylläpito ovat sujuneet hyvin. Labkotecin väki on ammattitaitoista ja haasteet on pystytty yhdessä ratkaisemaan. Luvatuista asioista on pidetty kiinni”, Markku toteaa.

Järjestelmän laajentuessa LabkoNettiä on kehitetty asiakkaan toivomuksia tarkasti kuunnellen.

“LabkoNet® 4 on käytettävyydeltään erinomainen. Siinä on selkeä karttaominaisuus ja hälytysvalikosta pääsee nyt suoraan kohteen tietoihin. Ohjelmisto on vakaa ja helppokäyttöinen. Mobiilisovelluksen ansiosta pysymme aina tilanteen tasalla. LabkoNet® 4 ei jätä kylmäksi. Se on toimiva ratkaisu kaltaisellemme energiayhtiölle. Tästä on hyvä jatkaa!”