Kemion Oy

Toimintavalmiutta liukkauden ja pölyn torjuntaan

Kemion Oy luottaa Labkotecin pinnanmittaukseen ja vuotovalvontaan.
Kemion Oy:n toimitusjohtaja Timo Nissinen ja myyntipäällikkö Topias Heinisuo tietävät luotettavan mittaustekniikan vaikutuksen sekä asiakaskokemuksen laatuun että oman toiminnan tehostamiseen.

Ympäristöystävällisiin jäänsulatus- ja pölynsidontaratkaisuihin erikoistunut Kemion Oy luottaa Labkotecin pinnanmittaukseen ja vuotovalvontaan. Kun asiakkaalle varastoidun liuoksen määrästä pysytään ajan tasalla, varmistuvat toimitukset myös olosuhteiden yllättäessä – samalla tehostuvat niin logistiikka, tuotannon suunnittelu kuin raaka-aineiden hallinta. 

Kemion on suomalainen kemian yhtiö, joka tarjoaa ympäristötietoisille asiakkailleen biohajoavat ratkaisut liukkauden ja pölyn torjuntaan. Esimerkiksi Lahden kaupunkialueella suola on korvattu Kemionin tuotteilla. Niiden sisältämä formiaatti hajoaa maaperässä hiilidioksidiksi ja vedeksi jo ennen joutumistaan pohjaveteen. Lisäksi liuoksen korroosiovaikutus metalleihin ja betoniin on alhainen. Suomen Ympäristökeskus suosittelee formiaattien käyttöä erityisesti tärkeillä pohjavesialueilla.

– Liuos toimitetaan asiakkaillemme säiliöautossa bulkkitoimituksena, Lahden tapauksessa urakoinnista vastaavalle Destialle. Haasteena on se, että toimitukset ovat kausittaisia ja tarvetta on usein vaikea ennakoida. Pysyäksemme kulutuksesta ajan tasalla, asensimme Destian varastosäiliöön mittauslaitteiston pinnankorkeuden ja vuotojen valvontaan. Valitsin Labkotecin, sillä tiesin heidät luotettavaksi toimittajaksi jo vuosien takaa, kertoo Kemionin toimitusjohtaja ja perustaja Timo Nissinen

Asiakashyödyt

Luotettava pinnanmittaustieto automaattisin hälytyksin: toimitusten, tuotannon ja logistiikan suunnittelu sekä raaka-aineiden hallinta tehostuu.

Asiakaskokemus paranee: materiaalia on saatavilla silloin kun sitä tarvitaan, asiakkaalle voidaan ilmoittaa heti, kun säiliö on täytetty.

Ei tarvetta säiliöiden manuaalisille tarkastuksille: säästöä ajassa ja rahassa.

Patteritoiminen tiedonsiirtolaite: sähköjä ei tarvita, helppo asentaa.

Käytännällinen pinnanmittausratkaisu

Labcom LoRa-A1 -tiedonsiirtoyksikön ja pinta-anturin asennus onnistuu vaivattomasti: paineanturi kiinnitetään säiliön pohjaan ja lähetinosa ruuvataan säiliön katolle. Laite toimii jopa 10 vuotta kestävillä pattereilla, joten sähköliitäntöjä ei tarvita. Tiedonsiirto tapahtuu Digitan LoRaWAN -verkon kautta. Kohdetta koskevat tiedot ovat luettavissa selaimella, ja automaattiset hälytykset pinnankorkeudelle asetettujen raja-arvojen alittuessa välitetään sekä sähköpostitse että tekstiviestillä. 

Ajantasainen mittaustieto auttaa Kemionia logistiikan ja tuotannon optimoinnissa sekä raaka-aineiden hallinnassa. Samalla paranee asiakastyytyväisyys, sillä Kemionin asiakkaat pysyvät toimituksista ajan tasalla sekä voivat olla varmoja siitä, ettei liuos pääse loppumaan kesken. Myös vuodonvalvonta on Kemionille tärkeää, sillä toisinaan liuosta säilötään pitkiäkin aikoja, jolloin pienikin vuoto voi aiheuttaa ikäviä yllätyksiä.

 – Olen mittauslaitteistoon ja LabkoNetiin tyytyväinen. Saimme laitteiston asennettua omin voimin, ja se on toiminut ongelmitta. Lisäksi etävalvontajärjestelmä on selkeä ja helppokäyttöinen. Uskon, että jatkossa pääsemme hyödyntämään Labkotecin ratkaisuja yhä useammassa kohteessa, Timo toteaa.

”Olen mittauslaitteistoon ja LabkoNetiin tyytyväinen. Saimme laitteiston asennettua omin voimin, ja se on toiminut ongelmitta. Lisäksi etävalvontajärjestelmä on selkeä ja helppokäyttöinen.”