SEO

SEO luottaa öljynerottimien valvonnassa Labkoteciin

SEO Tuomas Puronen
SEOn Tuomas Puronen on todennut Labkotecin ratkaisut toimiviksi.

Kasvava huoltoasemaketju SEO uudisti öljynerottimien etävalvonnan yli 40 asemallaan. Toimittajan valinnassa ratkaisi Labkotecin tarjoama selkeä kokonaisuus, kohteisiin soveltuva teknologia sekä valmistajan läheinen tuki. 

Suomalainen Energiaosuuskunta, SEO, on valtakunnallinen polttoaineiden markkinointi- ja hankintaketju, jonka omistavat sen itsenäiset kauppiaat. Kasvavaan ketjuun kuuluu jo 230 asemaa ympäri Suomea. Kotimaisuuteen ja yrittäjävetoisuuteen uskovassa yhtiössä investoidaan vastuullisuuden ja turvallisuuden jatkuvaan kehittämiseen – siksi myös öljynerottimien valvonnassa panostettiin laatuun.

– Vertailimme eri vaihtoehtoja, mutta lopulta päätös oli helppo. Labkotec tarjosi käyttövalmiin kokonaisuuden, kohteisiin soveltuvan teknologian sekä valmistajan läheisen tuen, kertoo SEOn turvallisuusasioista vastaava aluepäällikkö Tuomas Puronen.

Asemakohtaiset mittausratkaisut

Öljynerotinhälyttimien asennuksista vastasi SEOn sopimuskumppani Asennusliike Lahtinen. Paristokäyttöisten LoRa-tiedonsiirtoyksikköjen ansiosta pääosaan kohteista ei tarvinnut vetää sähköjä, jolloin asennus onnistui helposti. Tiedonsiirtoyksiköissä riittää virtaa jopa 10 vuodeksi, mistä hyödytään erityisesti kylmäasemilla. Jokaisen kohteen LoRa-verkon kantavuus mitattiin yhteyksien varmistamiseksi, ja tarvittaessa paikalle asennettiin langallinen GSM-tiedonsiirtolaite. Tiedonsiirtoyksiköt lähettävät öljynerottimien hälytys- ja mittaustiedot LoRa-verkon kautta LabkoNet-palvelimelle, josta ne toimitetaan SEOlle teksti- ja sähköpostiviesteinä. Asennusten päätyttyä koulutimme käyttäjät.

– Harvoin tulee vastaan projektia ilman ongelmia, mutta tässä on sellainen. Kaikki meni niin sanotusti kerrasta putkeen, ja laitteet ovat toimineet luotettavasti, Tuomas jatkaa.

Asiakashyödyt

Tehokas ratkaisu öljynerottimien valvontaan: jatkuvaa valmiutta, ympäristöraportit saadaan napin painalluksella.

Parasta käyttövarmuutta: LabkoNet valvoo sekä hälytyksiä että LoRa-yhteyden tilaa.

Kokonaispalvelua läheiseltä toimittajalta: sis. laitteistot, asennus, LabkoNet-pilvipalvelu, koulutus ja ylläpito.

Vaivatonta ja varmaa valvontaa

SEOn asemien öljynerottimien valvonta on nyt helppoa ja keskitettyä – valmius poikkeustilanteisiin on jatkuva ja viranomaisraportit saadaan tuotettua napin painalluksella. Järjestelmän luotettavuutta lisää se, että LabkoNet valvoo paitsi öljynerottimien täyttymistä, myös LoRa-yhteyden tilaa. Hälytystiedot on tarvittaessa mahdollista jakaa esimerkiksi kuljetusliikkeille, mikä parantaa valmiutta sekä helpottaa reittien suunnittelua. 

– Nyt voimme olla varmoja siitä, että maaperä ja pohjavedet ovat mahdollisimman hyvin suojeltu. Hyvä, että tämä tuli tehtyä juuri Labkotecin kanssa, Tuomas toteaa.

Lisätiedot:

Jukka Korhonen
Tuotepäällikkö
050 562 8303
jukka.korhonen@labkotec.fi

” Labkotec tarjoaa käyttövalmiin kokonaisuuden, kohteisiin soveltuvan teknologian sekä valmistajan läheisen tuen.