Wicetec Oy

Wicetec pitää tuulivoimalat pyörimässä Labkotecin jääntunnistimien avulla

Wicetec Oy:n projektipäällikkö Lasse Hietikko sekä perustaja ja toimitusjohtaja Petteri Antikainen.

Suomalainen Wicetec Oy tarjoaa tuulivoimaloille ratkaisun, jonka ansiosta lapojen jäätyminen jää historiaan. Jään poistamisen tai irrottamisen sijaan järjestelmä ennakoi jäätävät olosuhteet ja alkaa lämmittämään voimalan lapoja ajoissa etukäteen. Näin vältytään tuotantotehon hävikiltä ja pahimmillaan koko voimalan pysäyttämiseltä. Kanadan ankariin olosuhteisiin toimitetut 12 järjestelmää sekä vuonna 2019 toimitettavat 15 seuraavaa edellyttävät laatua, joka kestää myös pohjoisilla leveyksillä – siksi teknologiaa ovat alusta asti ohjanneet suomalaisen Labkotecin jääntunnistimet. 

Luottamuksella kohti uutta  

Wicetec Oy:n asiantuntijoiden ja Labkotecin yhteistyö ulottuu aina 90-luvulle, jolloin teknologiaa kehitettiin VTT:llä. Vanhimmat yhä toiminnassa olevat laitteistot on asennettu yli 20 vuotta sitten. Laadukkaiden ja säänkestävien tuotteiden ohella Wicetecille on tärkeää Labkotecin sujuva palvelu.

”Perustaessamme yrityksen halusimme kumppanuuden jatkuvan, sillä Labkotecin laitteistot ennakoivat jäätävät olosuhteet poikkeuksellisen tarkasti. Projektimme ovat lähes aina kiireellisiä, eikä varaa odotteluun ole. Siksi on hienoa todeta, että Labkotec kykenee palvelemaan meitä nopealla toimitusajalla. Tästä huolimatta laatu on erinomaista, eikä meidän ole tarvinnut kuluttaa aikaa reklamaatioiden käsittelyyn”, kertoo Wicetec Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Petteri Antikainen.

Projektipäällikkö Lasse Hietikko kiittää erityisesti laitteiden suorituskykyä sekä konfiguroinnin helppoutta.

”Labkotecilta tilatessamme tiedämme saavamme testattua teknologiaa, joten lähdemme uuteen projektiin luottavaisin mielin. Toimialan näkymät ovat muutenkin hyvät, sillä tuulivoiman tarve on tunnustettu tosiasia ja markkinat kasvavat vauhdilla”, Petteri toteaa, ”Tästä on hyvä jatkaa kohti puhtaampaa tulevaisuutta.”

”Labkotecilta tilatessamme tiedämme saavamme testattua teknologiaa, joten lähdemme uuteen projektiin luottavaisin mielin.”