Jäätymisen vaikutukset tuulivoimalle Suomessa – seminaari ja keskustelutilaisuus 14.9.


Tuulivoima-alan jääongelmien asiantuntijat Wicetec ja Labkotec järjestävät rennon seminaari- ja keskustelutilaisuuden jään aiheuttamista moninaisista ongelmista tuulivoimatuotannolle. Tilaisuudessa kuullaan Wicetecin ja Labkotecin lisäksi kantaverkkoyhtiö Fingridin Laura Ihamäkeä tuulivoiman vaikutuksista ja mahdollisuuksista sähköjärjestelmän tehotasapainon hallinnassa sekä Hyötytuulen Jaakko Kleemolaa tuulipuiston omistajan näkökulmista jäätymisongelmiin.

Jäätyminen aiheuttaa monenlaisia haasteita tuulivoimatuotannolle Suomessa. Varmasti tunnetuin ongelma on jään kertyminen voimalan lapojen pintaan, mikä tuhoaa lavan aerodynaamiset ominaisuudet ja johtaa siten tuotantotappioihin.

Voimaloiden jäätymisellä on myös suuri vaikutus energiamarkkinoihin sekä sähkön hinnanmuodotukseen. Kanadan Quebecin provinssin uusimmassa tuulivoimakilpailutuksessa on vaatimuksena toimiva jäänestojärjestelmä voidakseen osallistua kilpailutukseen. Olisiko vastaava vaatimus perusteltua myös Suomessa?

Maksuton ja kaikille avoin tapahtuma järjestetään keskiviikkona 14.9.2022 Helsingissä Pitäjänmäellä Kutomo business parkin ylimmän kerroksen edustustiloissa osoitteessa Kutomotie 16. Aloitetaan klo 12 lounaalla ja jatketaan klo 16.30 saakka järjestetyn ohjelman parissa, minkä jälkeen tila on käytössä vapaalle keskustelulle ja verkostoitumiselle.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään ke 7.9. Lisätietoja tapahtumasta voi kysyä Lasse Hietikolta lasse.hietikko@wicetec.com tai Mika Matikaiselta mika.matikainen@labkotec.fi.