Fettavskiljare för industri

När fett kommer in i avloppet, stelnar det i kontakt med det kalla vattnet som finns i det allmänna avloppsnätet. Fett som fastnar på rörets insida gör att vattenledningarna får en reducerad kapacitet, ackumulerar mycket fett i samma läge kan det snabbt leda till stopp i röret. Detta orsakar ofta stora problem för dem som drabbas av stoppet. Förutom att fett kan stoppa upp i ledningar kan syrefria förhållanden också skapas där giftig vätesulfid bildas, vilket leder till korrosion av ledningarna. Det är därför mycket viktigt att komma ihåg att aldrig hälla ner fett direkt i avloppet.

Företag som hanterar stora mängder fett bör alltid lämna konsumerat och återstående fett för återvinning, samt installera en fettavskiljare som samlar in det fett som följer med disk- och tvättvattnet. Du får aldrig hälla överflödigt fett direkt i fettavskiljaren eftersom det inte är utformat för att hantera stora mängder fett på en gång.

Nedan hittar ni våra fettavskiljarlarm för industri. Dessa larm är designade för att varna när avskiljaren bör tömmas, för att förhindra utsläpp av fett i avloppssystemet. Kontrollpanelen monteras på väggen med skruvar i basplattan.

Downloads

GA-1 fettavskiljarlarm

GA-1 fettavskiljarlarm

Larmanordning med en givare som används för att övervaka fettnivån som samlas i en fettavskiljare. Den anger när fettavskiljaren bör tömmas.

LabkoNet
Avainlippu
GA-2 fettavskiljarlarm

GA-2 fettavskiljarlarm

Larmanordning med två givare som används för att övervaka fettnivån som samlas i en fettavskiljare. Den anger när fettavskiljaren bör tömmas.

LabkoNet
Avainlippu
SET/OSK2 -givare

SET/OSK2 -givare

Kapacitiv nivåvakt för oljeavskiljare eller som hög/låg nivåvakt för cisterner, tankar etc.

ATEX
Avainlippu