Företag

Measures for a better tomorrow

Labkotec Oy är ett ledande finlänskt industriföretag som ligger i den absoluta framkanten inom utvecklingen av elektronisk mätinstrument och larm för ythöjd. Vi har såväl unik kunskap som unika produkter som passar för verkstadsindustri, processindustri och kommunal verksamhet.

Vi har arbetat med elektronisk mätteknik sedan 1964. Vi har funnits i Sverige sen 1970. Vi har drivit utvecklingen och kommit med många lösningar som bidragit till stora miljöförbättringar. Vår organisation består av 58 medarbetare med hög kompetens och stort intresse för elektronisk mätning som metod för en bra miljö. Vi levererar i första hand kundanpassade produktlösningar men även standardpaket.

Labkotecs exportandel av produktionen i Finland uppgår till över 50 %. Labkotec tillhör den internationella Indutrade-koncernen.

Vi arbetar efter kvalitets- och miljöcertifieringarna ISO 9001 och ISO 14001. Vi är certifierade av Lloyd’s Register Quality Assurance. I säkerhetsfrågor följer vi standarderna ATEX, IECEx och UKEX.

Våra elektroniska mätinstrument och mätmetoder för nivå, vätskeläckage, tryck och flöden täcker alla olika behov. De dataöverföringsenheter och system som vi har utvecklat förmedlar mätningsdata i realtid med eller utan fast el- eller kabelnät.

Med vårt internetbaserade system LabkoNet kan man väldigt enkelt övervaka sina tankar/silos och få olika larm (tex. lågnivålarm, inköpslarm) skickade via e-post eller sms.